0,00 kr. - 0 varer

Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 kr.

Historien bag Kyolic hvidløg

Alle har hørt om hvidløgs positive effekt på sundheden. Men hvorfor startede interessen for hvidløg som kosttilskud i Japan?

Kyolic Japan 05

Hvidløg har været brugt som krydderurt og lægeurt i flere tusinde år. Planten har udviklet sig i Centralasien og er blevet dyrket så langt tilbage som 2000 år før vores tid. Hvidløg var også kendt i Skandinavien i vikingetiden.

Hvidløg som kosttilskud har efterhånden også en lang historie bag sig, og det kosttilskud af hvidløg, der er mest udbredt er Kyolic, som stammer fra Japan.

Firmaet der laver Kyolic er stolte af den japanske oprindelse og fremviser gerne både hvidløgsmarkerne, lagringen af hvidløg og fremstillingen. Det japanske selskab blev oprettet for vel 50 år siden. Hvidløgsekstraktet sælges nu i 44 lande. Kyolic bidrager til at opretholde et normalt kolesterolniveau med dosis på en kapsel eller tablet om dagen.

 

Unikt

Kyolic Japan TokyoVed et besøg i Tokyo taler Arne Fagertun fra Norge sammen med Jesper Bjerre Jensen fra MaxiPharma i Århus om det unikke ved Kyolic. MaxiPharma har længe været eneimportør af Kyolic til Danmark. Slanke, velklædte og målbeviste japanere, nogen med hvidt bind over næse og mund, haster forbi på fortorvet. Biltrafikken går jævnt på de flersporede veje mellem de 30 og 40 etagers bygninger.

- Produktet er unikt på flere måder, siger Fagertun. - Hele fremstillingsprocessen er økologisk, og der tages jævnlige prøver af jordkvaliteten, hvor hvidløgene dyrkes for at sikre stabile næringsforhold for planterne. Jorden må ikke indeholde tungmetaller, sprøjtemiddelrester eller kunstgødning. Faktisk tjekkes processen hele 250 gange fra frøet er sået til den færdigt udvoksede plante. Hvidløgene lagres og modnes i store, rustfrie aluminiumstanke i 20 måneder og gennemgår en streng kvalitetskontrolleret proces (GMP-standard), som giver en lugtfri væske, der har stabile egenskaber i seks år. Det er gennemført omkring 650 publicerede studier af ekstraktet, både af de 50 fastansatte forskerne ved det japanske Wakunaga, men også af andre uafhængige instanser, blandt andet af forskere ved amerikanske og tyske universiteter. 90 procent af al videnskabelig forskning på hvidløgsprodukter er blevet udført med dette produkt, fortæller Fagertun.

Aktive stoffer i Kyolic

Fagertun fortsætter: - En af hovedkomponenterne i Kyolic er den aktive svovlforbindelse S-allyl-cystein. Det er en vandopløselig, svovlholdig aminosyre, som der dannes store mængder af i løbet af lagringsprocessen. Det er denne komponent, som forskningen har bevist, giver produktet dets fysiologiske egenskaber.

Kyolic Japan 07På vejen mellem Kyoto og Tokyo med Shinkansen, det japanske superhurtigtog, som har en topfart på over 300 km/t, ser vi landskabet farer forbi. Nyplantet ris giver et lysegrønt skær over markene, når toget suser forbi, og togpersonalet er akkurat så høfligt og imødekommende, som vi havde forestillet os.

Kyolic Japan 04

I Danmark er Kyolic et kosttilskud, mens Kyolic er registreret som lægemiddel i andre flere lande. I Japan sælges det som lægemiddel fra 3000 apoteker, og i Spanien, Grækenland og Australien er Kyolic registreret som naturlægemiddel. Nu er Vietnam også i færd med at registrere det som et farmaceutisk præparat.

Som drue og vin

Den lange lagringstid trækkes de virksomme stoffer ud af hvidløgene. Selve modningsprocessen øger næringsværdien og gør produktet lettere at fordøje og optage. Japanerne siger, at Kyolic er lige så langt fra hvidløg, som vin er fra druen. Det tager tre år fra dyrkning til produktet kommer ud på markedet, og den færdige hvidløgsekstrakt er 50 gange rigere på aktive virksomme stoffer end rå hvidløg.

Kyolic Japan 01Mens vi slentrer rundt i den smukke have ved et fornemt, gammelt hinduistisk tempel, kommer vi i snak med israelske Ruth Babay. Hun ejer to apoteker i Haifa og har solgt Kyolic i omtrent ti år. Babay kom med på turen efter en lodtrækning blandt de apoteksansatte, som fører Kyolic i Israel. Hun føler sig meget privilegeret og nyder fridagene væk fra et hektisk arbejdsliv. - Det er et godt produkt, siger Babay, som er uddannet kemiingeniør. Mange af hendes kunder køber produktet regelmæssigt, og hun får gode tilbagemeldinger.

Lynn Allison er journalist fra Florida, en vital og engageret dame, som har skrevet helsestof til tabloidpressen i USA i en årrække. Hun har selv brugt Kyolic som kosttilskud i flere år, og den 60-årige strutter formelig af liv og energi, hvis der skulle være nogen sammenhæng.

Hjælp efter Hiroshima

Kyolic Japan 08Grundlæggeren af Kyolic, Manji Wakunaga havde et ønske om at hjælpe de overlevende efter Hiroshima. Han så, at deres helbred var meget svækket. Mange kæmpede med forskellige former for kræft, og der var generelt et behov for at styrke immunforsvaret hos de fleste folk. Sammen med professor Eugene Schnell fra universitet i Berlin udviklede han hvidløgsekstrakten og grundlagde firmaet i 1955. Nu sidder tredje generation Wakunaga ved roret, Kanji Wakunaga, i det japanske selskab, og år for år udvides markedet på verdensplan.

Verdensomspændende virksomhed

Kyolic er oprindeligt et japansk produkt, og Japan er fortsat det land hvor der er flest forbrugere der tager Kyolic. Det er allerede 35 år siden at Kyolic startede i USA og i dag dyrker man hvidløg i Californien og har en stor fabrik øst for Los Angeles. Fabrikken blev udbygget i 2013, og forsyner både USA, Canada og Europa.

Der er tre forskellige former for Kyolic: kapsler, tabletter og flydende. Det er individuelt, hvilken form man foretrækker. Nogle fortrækker noget man kan drikke, andre noget de kan sluge som en kapsel eller tablet. Det vigtige er, at alle tre former er lavet af det lagrede Kyolic hvidløgsekstrakt.

Kyolic 's 20 måneders lagring resulterer i et hvidløgsprodukt, der er fri for den skarpe hvidløgslugt, og som derfor ikke mærkes på ånde eller hud.

Kyolic er kolesterolregulerende med dosis på en kapsel eller tablet om dagen.

Produktserier